Született:

1979.07.14.

Kedvenc zenék:

Iron Maiden, Judas Priest, Guns n’ Roses,  Slayer, Metallica, Megadeth, Testament, Overkill, Iced Earth, Black Label Society-Zakk Wylde, Black Sabbath, Dio, Pantera, Texas Hippie Coalition

Kedvenc Maiden lemez:
Killers, Powerslave, Somewhere in Time, Seventh Son of a Seventh Son

Kedvenc Maiden dal:
Murders in the Rue Morgue, Killers, Rime of the Ancient Mariner,
Powerslave, Sea of Madness, Seventh Son of a Seventh Son

Kedvenc Adrian Smith szóló:

Ides of March, Losfer Words, Powerslave, Wasted Years, Sea of Madness, Alexander the Great

Kedvenc Dave Murray szóló:
Powerslave, Rime of the ancient mariner, Caught somewhere in time

Kedvenc gitáros
Zakk Wylde, Dimebag Darrell, Adrian Smith-Dave Murray, Joe Satriani, Jared James Nichols, Alex Skolnick, John 5, Jon Schaffer

 


Születtem: 1979.07.14-én, a Bastille bevételének 290-ik évfordulóján, nem Párizsban, de Gyomán, Békés megyében. A nyolcvanas évek végéig a legkeményebb zene, amit hallottam az általában a Hungária és bátyám Roxette kazettája volt. Na jó, hallgatott/hallgattunk Piramist, Dance-t és Hobót, meg Eddát is. Aztán ahogy mentünk bele a kamaszkorba ('91-'92 környékén), már rendszeres Garázs hallgató voltam. Moby Dick,  Sing-Sing, Sex Action, Leukémia, Disznótor, Tankcsapda és minden bizonnyal Exit is szólt, de arra valamiért nem emlékszem. És persze jött a G'N’R, Metallica, AC/DC minden mennyiségben a lengyel piacról. A másik bátyám révén (akivel viszonylag sokáig laktunk egy szobában), rendszeresen szenderedtünk álomba egy kis Kornra és társaira (Body Count, Dog eat Dog stb.)

Gitározni kb 13 évesen kezdtem és azóta se megy :-)
A grunge nem került el engem sem, így az első zenekarba való "felvételimen" természetesen a Polly-t játszottam, a Nirvanatól. Az már akkor is egy egyszerű dalnak tűnt ;-)
A zenekar -amibe aztán felvettek-  a Four Bad Plus volt, ahol ötödikként belépve én lettem a "Plus". Szerencsére egy Nirvana számot sem játszottunk, ellenben - a saját számok mellett - The Doorst (billentyűs nélkül!...), meg bluesokat. Tagcseréket követően több néven is szerepeltünk (pl. egy darabig "Nincs" is voltunk), majd egyszercsak mindannyiunkat kirúgott a szólógitáros (nomen est omen), így csináltunk egy másik zenekart Gurámi néven. Itt Muse, Foo Fighters és egyéb számok mellett szintén próbálkoztunk saját szerzeményekkel, a korábbiakhoz hasonló sikerrel.

Fent említett zenekarokkal voltak persze demó felvételeink (egyszer volt szerencsénk odaadni egyet Nagy Ferónak...bizonyára vitrinben őrzi azóta is :-) ), de ritkán jutottunk ki a Megyéből.
1999-2006- ig aztán az Insipid nevű zenekarban játszottam. Funk-rock talán a stílus, ami itt a jellemző volt, de volt abban minden. Majdnem befutottunk, de aztán mégsem. Több stúdiófelvételt/"lemezt" készítettünk, nyertünk ezt-azt, játszottunk sok fesztiválon (pl. Tokaj, az mindig nagyon jó volt, mert teljes bérletet kaptunk, nem csak aznapra, amikor játszottunk...), de végül kifulladt a dolog. Én elköltöztem a Megyéből és lemorzsolódtam. A többiek még próbálkoztak, 2008-ban egy lemezt is kiadtak: "Bevadulok" címmel, de aztán nem vadultak be.

Én eztán (2006-tól-2014-ig) a "Munka és Házépítés" formációban játszottam betonkeverőn és egyéb hasznos eszközökön, illetve a régiség- és használtkönyv piacon is építettem a "kari-eremet".
Zenét persze ez idő alatt is hallgattam, illetve fesztiválokra is jártunk rendszeresen (Tokajba pl.) de gitározni csak 2013-14-ben kezdtem újra, belső kényszer, a kedvesem, és Bevíz Miska együttes hatására. Miskát azt hiszem a 2012-es Pecsa-béli Black Label Society koncerten ismertem meg. Eztán még sok sört, illetve Tokajban fröccsöt megittunk együtt, mígnem egy szilveszteri buliban 2013 (vagy 2014?) gitároztunk is egy kicsit. Gondolom innen jött az ötlet, hogy hívjon a Maidnembe, ahol 2015 nyarától-őszétől próbálok helytállni.