Született:
1975.november 30.

Lemezek:
      
TEQUILA  SUNRISE - Szolnok Rock III. - 1994
      TEQUILA  SUNRISE - Tequila Sunrise - 1995

      IRON MAIDNEM - Somewhere In Hungary - 2002
      IRON MAIDNEM - Studio Live One - 2004
      IRON MAIDNEM - Studio Dead One - 2004
      IRON MAIDNEM - 10 Wasted Years - 20
06
CHRONOLOGY - The Eye Of Time - 2010 (hamarosan)

Felszerelés:
      
 Fernandes LEB-2 basszusgitár, PEAVEY MK-IIerõsítõ,
BOSS CS-2 kompresszor, Rexer CH-5 wireless system,
Behringer V-amp Pro, Earnie Ball húrok
Monster Rock és Proel kábelek


Kedvenc Maiden lemez:
Somewhere In Time, Seventh Son Of A Seventh Son,
Brave New World


Kedvenc Maiden dalok:
Seventh Son Of A Seventh Son, Stranger In a Strangege Land,
Blood Brothers


Kedvenc zenék:
Iron Maiden, King Diamond, Helloween, Manowar,
Accept, Pink Floyd, MIke Oldfield, Jean Michael Jarre


Kedvenc basszusgitáros:
Steve Harris, Hal Patino, Roger Waters, Guy Pratt

 

 

 

 

Hangszeremen 1991 óta játszom. Előtte tangóharmonikázni (nem vicc!) tanultam nagymamám legnagyobb örömére. Ám elkapott a Heavy Metal sodró lendülete, mellyel ő nem tudott, s tán nem is akart megbírkózni, így az első basszusgitáromat is tőle kaptam.
Játszottam mindenféle kollégiumi formációkban, iskolai nyílt napokon, vetélkedőkön míg egyszercsak a Homicidal nevű szolnoki egyöttesben találtam magam és toltuk a trash-t ahogy csak bírtuk. 1994 májusában lettem tagja a szintén szolnoki Tequila Sunrise zenekarnak, ahol Bevíz Misit váltottam a basszusgitárosi (!) poszton. Jópofa dolog bekerülni 19 éves fejjel egy olyan zenekarba ahol mindenki 6-7 évvel idősebb "bejáratott" profi zenész. Az első próbák pont az írásbeli érettségi idejére estek. Megírtam a dolgozatom és rohantam próbára, mivel hétvégén fellépésünk volt. (Hát nem ez a R'n'R?)
Néhány év múlva, túl pár tagcserén és egy gyökeres stílusváltáson, James Band néven folytattuk tovább. A zenekari összefonódásokról csak annyit, hogy ekkortájt az Iron Maidnem első énekese, Bozsik Patrik billentyűzött a James Band-ben.
1996 végén egy James koncerten megjelent Töfi, s Patrikkal karöltve meginvitáltak az alakuló Iron Maidnem-be. Mondhatom nem kellet túlzottan erőlködniük! Azóta is tagja vagyok a Maidnemnek. 2000-2001-ben egy Budapesti zenekarban is játszottam a Maidnem mellett, ők voltak a Roof Top Rollers. Itt egy tündér, az akkori főnöknőm (Hoppá!) volt az énekesnő!!! Lehet találgatni, hogy túlórázni kellett, vagy rohanni a próbára? (Naná, hogy a próba!) Később úgy alakult, hogy elköltöztem Budapestről, s meg kellet válnom a zenekartól. Azóta is, de igazából addig is az Iron Maidnem zenekar ami számított és számítani fog!

                                                                                                                   Up The Maidnems!